Home › Forums › Teknik Bilgiler › Görüntüleme Terimleri › Kuantum Verimliliği (Quantum Efficiency) Nedir ?
Tagged: efficiency, kuantum, quantum, verim
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
17 May 2020 at 18:15 #3472
ER Biyotek
KeymasterKuantum Verimliliği (Quantum Efficiency – QE)
Sensör teknolojisinde verimlilik faktörü olarak kullanılan quantum efficiency (QE) özetle birim zamanda sensör üzerine düşen fotonların, elektrona dönüştürülme oranı olarak tanımlanır.
Formüle edilmek istenirse Qe = e-/ph olarak tanımlanır. Burada;
ph : sensöre düşen toplan foton sayısı
e- : dönüştürülen toplam elektron sayısıdır.Dolayısıyla, verimi yüksek bir sensörde en önemli unsur; sensör üzerine düşen fotonların olabildiğince fazlasını elektrona (akım) çevirebilmektir. Bu da, gelen fotonların, geriye yansıma olmaksızın, tamamını fotodiyot üzerine düşürebilmek ve fotodiyot üzerinden akıma çevirebilmek anlamına gelir.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan sensörler Ön Yüzeyden Aydınlatma (Front Side Illumination) olarak bilinen sensörlerdir, bu sensörlerde yapı sırasıyla (ve özetle) Mikrolens – Renk Filtresi – Metal İletkenler – Fotodiyot şeklindedir.
GEN-BOX imagER CFx Kemilüminesnas Görüntüleme Sistemleri, yüksek kuantum verimine sahip soğutmalı bilimsel CCD kameralar kullanmaktadır.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.